Ramblin' Mind bluesband heeft een aantal bijzonderheden, ten eerste heeft de band een vrouw die basgitaar speelt en daarnaast ook een groot aantal nummers zingt. Een zingende bassist is al een uitzondering, maar zeker als het een vrouw is. De dames in het publiek vinden dit vaak erg inspirerend en ook onder de heren dwingt dit respect af. Bovendien heeft ze een echte rauwe bluesstem, die voor sommige mensen doet denken aan Janis Joplin, een fenomeen uit de jaren zestig. De band heeft een sologitarist die tevens keyboard speelt en een groot deel van de zangpartijen voor zijn rekening neemt. Daarnaast is er een tweede gitarist die tevens bluesharp speelt. Om het geheel compleet te maken heeft de band een saxofonist die veel meeslepende solo's speelt, iets wat niet zo heel veel voor komt bij bluesbands, en zelfs de drummer zingt enkele nummers. Op deze manier verzorgt Ramblin' Mind bluesband een optreden met veel variatie.

Bandleden:

Wybe van Wijk:
Gitaar, keyboard, bluesharp en zang
 
Muzikaal verleden: 
 
Mijn "hoogtijdagen" waren begin jaren zeventig met de bluesband "Nevada Smith" uit Barneveld.
Ik speelde daar gitaar, piano, bluesharp en elektrische viool (hierin 9 jaar les gehad (klassiek)). Ik was in die tijd ontzettend geïnspireerd door Eelco Gelling en Peter Green, later vooral door Coco Montoya.Na die tijd in diverse bandjes gespeeld, echter allen van korte duur.In mijn laatste band samen met mijn zwager ook nog de zang voor mijn rekening genomen.Daarna een flink aantal jaren niets meer gedaan totdat mijn dochter verkering kreeg met de toetsenist van de band "Ouwe Jongens Krentebrood".Deze is inmiddels mijn schoonzoon en door hem weer geïnspireerd om de gitaar op te pakken.
En ja, het bloed kruipt etc...........................                                                                  
Dus gereageerd op de advertentie van Frank.
Gear : Ik bespeel een Gibson Les Paul Standard Double Cut Pro
 
Mijn muzikale helden: Harry Muskee, John Mayall, Peter Green, Coco Montoya, Joe Bonamassa
 
Frank Schabracq:  
Drums
 
Muzikaal verleden:
 
Rond mijn zestiende raakte ik besmet met het bluesvirus door de lp Groeten uit Grolloo van Cuby and the Blizzards, dat ging zover dat ik met vrienden, tijdens een vakantie in Drenthe, op de bromfiets naar de boerderij van Cuby in Grolloo ging om een glimp van de helden op te vangen. Later ruilde ik een plaat van de Beatles met iemand voor een lp van John Mayall en ben sindsdien enorm fan van hem en heb bijna al z'n cd's.
Rond mijn zeventiende had ik met een vriend samen een heel oud drumstel op zolder en daar ramden we wat op, maar dat leidde eigenlijk nergens toe. Wel zaten we altijd en overal op dingen te tikken, tot ergernis van de omgeving. Op latere leeftijd ben ik, naar aanleiding van een advertentie in een streekkrantje, drumles gaan volgen, iets wat ik al heel lang wilde.
Mijn eerste bandje was de schoolband, samen met een aantal collega's. Daarna heb ik in verschillende coverbandjes gespeeld, maar daarin speelden we vaak nummers waar ik niets mee had. Toen de zoveelste bezetting uit elkaar viel besloot ik om zelf een band te starten die mijn muziek zou gaan spelen, de blues.
Ik heb een aantal advertenties gezet en zo is het begonnen...
 
Gear:  drumstel Tama Starclassic Performer met Zildjian bekkens.
 
Mijn muzikale held(en): John Mayall, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, B.B.King, Ginger Baker, Cesar Zuiderwijk.
 
Nana Bakker:
Basgitaar en zang
 
Muzikaal verleden:

Ik ben als klein meisje begonnen met muziekles op de muziekschool, waar ik diverse fluitinstrumenten leerde bespelen en het notenschrift eigen maakte, vervolgens in een koor belandde waarmee we wekelijks optraden en ik vaak fluitsolo's en zangsolo's deed naast de samenzang met de koorgenoten. Ik kreeg het op een dag vreselijk in mijn rug en moest een aantal maanden plat liggen, toen heb ik liggend op bed op de gitaar van mijn broer zoveel mogelijk akkoorden geleerd. De akkoorden had ik op de muur geplakt en zo begon de muziekdrang pas echt. Al gauw een elektrische gitaar aangeschaft, songs gaan schrijven en in diverse bandjes gespeeld, gezongen en opgetreden. Black Velvet was mijn eerste eigen bandje, we speelden blues, rock en ballads en dat was allemaal eigen werk. Toen ik in de band Playground auditie deed om te zingen werd er een bas in mijn handen geduwd en sedert dat moment ben ik verslaafd aan het geweldige geluid van de basgitaar. Aangezien zingen ook een passie is (lage stem, toeval?) doe ik dat nu beiden graag. Bij de band Ramblin' Mind heb ik de juiste uitdaging gevonden waar ik naar op zoek was.

 
Gear: 4 snarige Gio Ibanez Bass
 
Mijn muzikale held(en): Rolling Stones, Joe Cocker, Pink Floyd,
 
Dick Wisse:
Saxofoon 
 
Muzikaal verleden: 
 
Na vele omzwervingen in muzikaal Nederland en ver daarbuiten, ben ik uiteindelijk in verschillende bluesbands gaan spelen. Mijn hoogtepunten waren in de soulband van Big John Russell, waarmee ik door heel Europa optredens had. Tevens speelde ik heel lang in de Utrechtse showband The Murphy Jets, waarmee ik in voorprogramma�s stond van o.a. The Fortunes, The Seachers, Wayne Fontana, Manfred Man, Status Quo en vele andere grootheden. Maar nu back to my roots : The Blues, ik hoop u te kunnen laten genieten van een scheurend en soms subtiel saxofoonspel. 
 
Gear : Selmer Mark VI tenorsaxofoon 
 
Mijn muzikale held(en): King Curtis, Dexter Gordon, T-bone Walker, Bill Evans 
 

Jacques Bosma:
Gitaar en bluesharp 
 
Muzikaal verleden: 
 
Ik ben met gitaar begonnen toen ik een jaar of tien was. Mijn vader nam me mee naar een optreden van René and his Alligators en ik was gelijk verknocht aan het geluid van gitaren. De zaterdag daarna ging hij met me naar een klein winkeltje in muziekinstrumenten en kocht voor mij een elektrische gitaar en een versterker, waarvoor ik hem nog steeds dankbaar ben. Later ging ik met vrienden in bandjes spelen, zoals Burning ice, The Grazy Trash Band, Hell Squak, Company of Wolfs,Tailpiece, Blue Moon Revolver en Drop The Bull. Dit waren allemaal stevige rockbands, die laatste band had veel wisselingen in bezetting, maar heeft toch nog jaren in binnen- en buitenland leuke optredens verzorgd. Na het overlijden van de vaste bassist is het eigenlijk nooit meer geworden wat het was en daardoor ben ik gestopt. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en ben ik gaan spelen in de The Dutch Blues Beatles, een band met een voor mij wat rustiger genre, de blues  Dit beviel mij uitermate goed en door de saxofonist ben ik in contact gekomen met Ramblin' Mind Bluesband, waarin ik ook met veel plezier nu mijn bijdrage lever. 
 
Gear : diverse Gibson en Fender gitaren en versterkers van Carmin,Fender en Simms Watt.
Mijn muzikale held(en): Jimmy Hendrix, Johnny Winter, Black Sabbath en natuurlijk Indobands als The Tielman Brothers en René and his Alligaters.